آیا تیپ پوستی خود را می شناسید و برای لیزر موهای زائد بدن تان به مطب پزشکی مراجعه می کنید که دستگاه لیزر مناسب شما را دارد؟ در این مقاله قصد داریم تا به شما بیاموزیم که چگونه تایپ پوستی خود را پیدا کرده و متناسب با آن دستگاه لیزر تان را انتخاب کنید. پس تا انتها با ما همراه باشید.
طرز کار دستگاه های لیزر
معمولا در دستگاه های لیزر موهای زائد از بیوتکنولوژی photothermolysis استفاده می شود. به این صورت که لیزر یک پرتو نور تولید می کند تا موهای زائد را هدف قرار داده و از بین ببرد. به طور دقیق تر، طول موج نور لیزر به طوری تنظیم می شود که موهای بدن بدون آسیب دیدن بافت های پوست به راحتی نابود شوند.
لیزر رنگدانه هایی را که در موها وجود دارد، هدف قرار می دهد. سپس انرژی نور قبل از رسیدن به فولیکول از مو ها عبور کرده و در آن جا به انرژی حرارتی تبدیل می شود. بنابراین به فولیکول آسیب می رساند.
هدف از لیزر موهای زائد آسیب رساندن به فولیکول مو است تا دیگر نتواند موهای جدید را بازسازی یا تولید کند و فقط در این صورت رشد مو متوقف می شود.
ارتباط تایپ پوستی و نوع دستگاه لیزر
یکی از شگفتی های آفرینش انسان، تفاوت در رنگ پوست آن هاست. آیا می دانستید رنگ پوست انسان ها به 6 دسته تقسیم می شوند؟ بدون شک هر انسانی در اطراف خود افرادی با رنگ پوست متفاوت را مشاهده کرده است و علت چنین تفاوتی ملانین در بدن است. ملانین های تایپ های مختلف پوستی ویژگی ها متفاوتی با یک دیگر دارند و همان طور که پیشتر اشاره شد،
همین امر باعث می شود که میزان انرژی لازم برای از بین بردن موهای زائد هر رنگ پوستی از دیگری متفاوت باشد. لیزر جذب رنگ می شود و اگر موهای شما تیره تر از رنگ پوست شما باشد ، لیزر این رنگ را در فولیکول های مو شما قرار می دهد و پوست شما کاملاً بدون آسیب می ماند.
تشخیص رنگ پوست بر اساس مقیاس های استاندارد
ابتدا باید مشخص کنید که پوست شما، جزو کدام تایپ پوستی است تا بر این اساس دستگاه لیزر مناسب خود را انتخاب کنید.
فیتزپاتریک یک مقیاس جهانی برای طبقه بندی رنگ پوست بدن انسان است که بر این اساس 6 تایپ پوستی در نظر گرفته است. این گروه بندی معیار راحتی برای حساسیت به نور ارائه می دهد که در دیگر زمینه ها نیز کاربرد دارد.